Açıklama
Hatice Teyze’nin mutfağına gelen biberler, az miktarda şekerle kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Reçelin içerisine bu esnada başka hiçbir şey katılmaz. Tamamen doğal bir şekilde pişirilen reçel, cam şişesine konulur. Konuk olacağı sofraya ulaştırılana kadar doğayla iç içe bir ortamda bekletilir.
Hatice Teyze’nin bu doğal reçelinin içerisinde içme suyu, limon, şeker ve acı biber dışında farklı bir malzeme bulunmaz.
Hatice Teyze acı biber reçeli, farklı lezzetler tatmak isteyen damaklar için uygun bir seçenektir.
Hatice Teyze Acı Biber Reçeli’nin İçinde Neler Bulunur?
Hatice Teyze Acı Biber Reçeli özenle seçilmiş Gaziantep acı biberinden yapılır. Gaziantep’in bereketli topraklarında yetişen acı biberler, lezzetlerinin doruk noktasına ulaştıkları anda toplanırlar ve Hatice Teyze’nin atölyelerine doğru yola çıkarlar.
Acı Biberin Faydaları Nelerdir?
Acı biber, Türkiye’deki her yörenin mutfağında özel bir yere sahiptir. Yemeklerimize eşsiz lezzet katan acı biber, mutfağımızın ayrılmaz bir parçasıdır.
Günlük stres ve koşturmacanın sonunda yorgun düşen vücudumuzun bağışıklığı düşer. Acı biber, turunçgillere oranla 2 kat daha fazla C vitamini içerir ve vücudun bağışıklığını geliştirmeye katkı sunar.
Acı bibere acılığını veren capsaicin maddesi ağızda yanma yaparak sinirleri gevşetir ve bununla birlikte endorfin hormonunun salgılanmasını sağlar.
Acı biberin bilinen diğer faydaları ise şöyledir;
Kanın pıhtılaşmasını önler.
Antioksidan özelliği sayesinde hastalıklarla savaşmaya yardımcıdır
Vücudun sindirim sistemini destekler
Acı Biberin Hikayesi
Acı biberin yiyecek olarak tüketilmeye başlaması çok eski tarihlere dayanıyor. Amerika’yı keşfeden Kristof Kolomb, burada yetişen biberin görüntüsüne hayran olur. Kendi yaşadığı topraklara da bu bitkiyi getirmek ister. Farklı iklim şartlarından dolayı bu bitkiyi yetiştiremeyeceğini düşünse de onu İtalya’ya getirir.
Zamanla Avrupa’nın tamamına yayılan acı biber, keşfedildiği ilk zamanlarda bir süs bitkisi olarak kullanıldı. Evinde yetişen bu bitkiyi yemeğine de koymaya karar veren bir kişi, bütün dünyayı acı biberin lezzeti ile tanıştırdı.
Sonrasında ülkemiz topraklarında da yetiştirilmeye başlayan acı biber, keşfedildiği günden itibaren hayatımızın önemli bir parçası oldu. Bütün yemeklerimize lezzet kattı ve yaraların iyileştirilmesinde kullanıldı.
Ülkemizde en lezzetli acı biberler Gaziantep ve çevresinde yetişmektedir. Lezzeti ve faydaları ile bizlerin hayatında önemli bir yere sahip olan Gaziantep acı biberi, Hatice Teyze’nin mutfağına girdi. Tadına doyum olmayan Hatice Teyze Acı Biber Reçeli’nin hikayesi de böyle başladı…
Hatice Teyze Acı Biber Reçeli’nin Doğallığı
Hatice Teyze’nin mutfağında pişen ve sizlerin sofralarına konuk olan acı biber reçeli tamamen doğaldır. Mevsiminde toplanan acı biberlerin kalite açısından eşi ve benzeri bulunmaz.
Hatice Teyze ürettiği her meyve, sebze ve bitkinin tohumunu, toprağını ve çevresel şartlarını analiz ettirerek işlemeye başlar. Hasat edilen mahsullerin üretim sürecinde kullanılan yöntemler de doğaldır. Reçelleri kaynatırken endüstriyel ocaklar değil, eski usül odun ateşinde yanan ocaklar kullanılmaktadır.
Kendi kendinin hekimi olmak isteyen herkes Hatice Teyze doğal ürünleri tercih etmeli, doğanın kendine sunduğu bu hediyeden faydalanmalıdır.
İçindekiler: biber, şeker, içmesuyu, limon Miktar: 310 gr.